Doe mee & win!

Met Erfgoeddag leggen we je in de watten en dit niet alleen op 23 april zelf maar ook na afloop. Dankzij onze partners kunnen we je een heel palet aan mooie prijzen voorschotelen. Wat valt er te winnen?

TIP: Er valt ook moois te winnen bij onze mediapartners!

La fille d'O: Lingerie van de bovenste plank

Lingerie gemaakt met zorg, kennis en liefde: dat is van enorme waarde. Het is immers een bijzonder en fragiel ambacht. Uiteraard behoeft Murielle Scherre, de naam achter La fille d'O geen introductie. Laat ons weten via info@erfgoeddag.be weten waarom jij lingerie van haar wil voelen op jouw lichaam. We belonen de leest intieme inzendingen met een bh of slipje. Je mag deze spulletjes zelf gaan passen en uitkiezen!

 

Op 26 april, drie dagen na Erfgoeddag, verschijnt THE LEGACY 3!

En jij kan een dvd winnen!
Mail als de bliksem naar info@erfgoeddag.be als je kans wil maken op een dvd!

 

 

 

 

Michael Dudok de Wit | Vader en dochter

Een meisje fietst samen met haar vader op de polderdijk. Boven aan de dijk stappen ze af. De vader omhelst zijn dochter en wandelt weg, tot aan het water. Daar stapt hij in een roeibootje en vaart langzaam maar zeker de horizon tegemoet. Het meisje kijkt hem na en blijft verweesd achter. Jaren gaan voorbij en het meisje groeit op tot jonge vrouw, wordt verliefd en krijgt kinderen... Dit prentenboek regelmatig doorbladeren, aanraden aan iedereen die er veel troost uit kan putten, en het samen met kinderen vanaf tien jaar bekijken en erover napraten.Een prentenboek winnen? Mail info@erfgoeddag.be.

 

Een dvd van Brave Little Belgium

De vierdelige documentaire reeks Brave Little Belgium vertelt het verhaal van ons land in de Eerste Wereldoorlog: van augustus 1914 tot november 1918. De serie behandelt de oorlog in al zijn aspecten: burgerlijk, militair, bezetting, technische en medische ontwikkelingen, vluchtelingen, enz. Ze toont de impact van de oorlog op onze moderne maatschappij en vertelt het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog op een hedendaagse manier, onder meer met de hulp van drones voor luchtbeelden, CGI- en 3D-animatie. Brave Little Belgium wordt gepresenteerd door Dr. Sophie De Schaepdrijver. Kans maken op een boek? Mail info@erfgoeddag.be.

 

Het boek 'Tussen de plooien' | Een andere geschiedenis van  België door Rik Van Cauwelaert

In Tussen de plooien komt een stoet van veelal onbekende, soms vergeten figuren tot leven die tussen de plooien van de vaderlandse geschiedenis vielen. Rik Van Cauwelaert vertelt op meeslepende wijze hoe de achterkant van de geschiedenis vaak boeiender is dan de voorkant.Wat deed de jonge Belgische dichter Léon Kochnitzky met de Italiaanse bard Gabriele d’Annunzio in Fiume? Wat hebben de CIA en het Europacollege in Brugge met elkaar gemeen? Waarom schreef Hendrik de Man een open brief aan Leopold III om de ter dood veroordeelde collaborateur Robert Poulet in bescherming te nemen? Wat deed de Canadese kanonnenbouwer Gerald Bull in Brussel en waarom werd hij vermoord? Waarom werden de billen van de Vlaamsgezinde Mechelse liberaal Armand de Perceval op een negentiende-eeuws muntstuk geslagen? Hoe kon een broodjeaapverhaal als dat van de Roze Balletten er bij het publiek in gaan als koek? Wil jij dit boek winnen? Mail dan naar info@erfgoeddag.be.

Een nummer van OKV | OCMW collecties | Waardevol erfgoed van eeuwen zorgverlening

OCMW collecties zijn minder bekend bij het grote publiek, maar ze zijn historisch en maatschappelijk van groot belang. Wat zijn dat voor verzamelingen en waarom is het de moeite waard er in dit OKV-nummer bijzondere aandacht aan te besteden? Wat is de (cultuur)historische betekenis van deze collecties, die veel ouder zijn dan ‘klassieke’ musea en die een intrinsieke maatschappelijke relevantie hebben?  Wil je hier meer over weten en een nummer van OKV bemachtigen? Mail dan naar info@erfgoeddag.be.

 

Win een cadeaubon voor een bistro voor twee personen in het didactisch restaurant "Het Groen Waterke" in Mechelen

 Chefs Jurgen De Reyck & Kristof Begyn streven ernaar samen met de leerlingen van de afdeling RK u een hedendaags ‘klassieke’ keuken te serveren. Het is een didactisch restaurant van Busleyden Atheneum.Voor de stijlvolle dienst en deskundig wijnadvies worden de leerlingen begeleid door Maître d’hôtel Lieve Cluckers en sommelier Louis Moons. Lekker gaan tafelen bij het "Groen Waterke"? Mail dan info@erfgoeddag.be!

 

Win een cadeaubon voor een haarverzorging all-in (kleuring, snit, verzorging, brushing) in het didactisch kapsalon van het Busleyden Atheneum Campus Stassart

Wil je graag naar de kapper maar je stelt het altijd uit? Grijp dan nu je kans en ga voor een haarverzorging all-in bij het didactisch kapsalon van het Busleyden Atheneum Campus Stassart. De leerlingen geven je haar de zorg die je nodig hebt. Mail dus naar info@erfgoeddag.be als je zin hebt in een dagje verwennerij! Want al jarenlang kan je bij de afdeling Haarzorg terecht voor een vakkundige behandeling van je kapsel door dynamische en gemotiveerde leerlingen.

Win een 'Koers is religie' - kaars!

Deze kaars wordt u geschonken door het Wielermuseum van Roeselare. Kijk voor meer informatie over het Wielermuseum op www.wielermuseum.be. Wil je een kaarsje branden tijdens je favoriete koers? Mail dan info@erfgoeddag.be

 

Win een body of een s-shirt voor je kleintje!

Kan het schattiger? Neen, inderdaad niet. WIl jij je kleine spruit zien rond waggelen in een body of t-shirt van het STAM? Stuur dan een mailtje naar info@erfgoeddag.be!