Dieren aan boord!

Hond aan boord

Dieren aan boord!

Tentoonstelling
Provincie Oost-Vlaanderen
vzw Scheepvaartmuseum Baasrode en vzw School voor Scheepsmodelbouw

Het thema ‘Beestig erfgoed!’ inspireerde de Scheepswerven Baasrode om te focussen op dieren aan boord. Niet alleen mensen maar ook dieren willen wel al eens meevaren – als gerespecteerde passagier of als heimelijke verstekeling! Van kwispelende kapiteinskameraden tot watervogels in het kielzog van schepen; dieren zijn niet weg te denken uit de scheepvaart(geschiedenis). Je komt er alles over te weten op Erfgoeddag bij Scheepswerven Baasrode, waar we dit thema verkennen met een tentoonstelling. Meer geïnteresseerd in vissen of trekpaarden? De vzw School voor Scheepsmodelbouw en vzw Scheepvaartmuseum Baasrode weten er die dag interessante dingen over te vertellen. Voor de echte durvers: maak die dag een tochtje aan boord van de hengst Pegasus. Geen ros Beiaard, maar een authentiek vissersschip.
Praktisch: Open van 10 tot 18 uur Reserveren om mee te varen op www.scheepswervenbaasrode.be Rondleidingen om 14, 15 en 16 uur Honden aan de leiband die dag buiten uitzonderlijk toegelaten!

Waar
Provinciale erfgoedsite Scheepswerven Baasrode
Sint Ursmarusstraat 137
9200
Baasrode
Praktisch: Open van 10 tot 18 uur Reserveren om mee te varen met de hengst Pegasus op www.scheepswervenbaasrode.be Rondleidingen om 14, 15 en 16 uur Honden aan de leiband die dag buiten uitzonderlijk toegelaten!
Wanneer
23/04/2023 - 10:00 t/m 18:00
Contact
Bereikbaar

Dienstregeling NMBS  Dienstregeling De Lijn  Blue Bike

Toegankelijkheid
Toegankelijkheid: gedeeltelijk
Toegankelijkheid doelgroep: 
Voor iedereen
Meer info
Deze activiteit richt zich op kinderen.
Deze activiteit gaat dieper in op de tradities die leven rond dieren.
Deze activiteit focust op dierenverhalen.
Deze activiteit gaat het gesprek aan over de relatie mens-dier.
De vaste collectie is gratis te bezoeken.