Erfgoedweek voor scholen

Ben je leerkracht lager of secundair onderwijs?

Van maandag 17 tot vrijdag 28 april zet de volledige cultureel-erfgoedsector zijn beste beentje voor om jou en jouw leerlingen warm te maken voor erfgoed. Musea, archieven en vrijwilligersorganisaties ontwikkelden vippakketten, sturen Erfgoedklasbakken naar jouw school of ontsloten digitale lespakketten op Erfgoedwijs.be. Benieuwd? 

Boek een Erfgoedklasbak in uw les

Een medewerker van een museum, archief, erfgoedbibliotheek, erfgoedcel of -vereniging neemt het als Erfgoedklasbak een lesuur van u over. Een win-win voor u allebei: uw leerlingen krijgen een rijke input uit onverwachte hoek en ook u als leerkracht leert bij over het aangereikte thema. 

Ontdek het aanbod op Cultuurkuur.be

Boek een vipactiviteit op locatie

“Zo’n kans krijgen we nooit meer, dus we doen mee!” Vanuit dat uitgangspunt ontwikkelden we een uniek aanbod voor uw klas. Trek er met uw klas (gratis) op uit en laat u als vips verwennen op een erfgoedlocatie naar keuze uit het aanbod. Dat kan een unieke workshop of rondleiding (achter de schermen) zijn. 

Ontdek het aanbod op Cultuurkuur.be

Zelf aan de slag met lesmateriaal

Erfgoedwijs.be is dé plek waar alle erfgoededucatieve materialen gebundeld worden. U kunt er talloze educatieve materialen en pakketten downloaden die door erfgoedwerkers speciaal voor u en uw klas ontwikkeld zijn. Erfgoedwijs.be is een deelsite van Klascement. 

Bekijk de lespakketten op Erfgoedwijs.be

Ook op Het Archief voor Onderwijs

FARO verkende het aanbod van erfgoedgerelateerd materiaal op Het Archief voor Onderwijs en verzamelde zeven collecties die linken leggen naar schoolerfgoed, STEM, Nederlands, burgerschap, historie en erfgoed in de buurt. 

Bekijk de bundel voor lager onderwijs
Bekijk de bundel voor secundair onderwijs

Ook de erfgoedmicrobe te pakken? 

Wil u graag meer ontdekken over wat er leeft in het erfgoedveld? We stelden een handig overzicht samen dat enkele interessante initiatieven voor leerkrachten samenbrengt. 

Lees verder

Ook voor uw klas relevant!

De erfgoedsector zette vorig jaar zijn schouders onder de allereerste editie van een Erfgoedweek voor scholen. Dit jaar herhalen we dat graag. Waarom? Omdat het duidelijk was: erfgoedwerkers en leerkrachten leren elkaar graag beter kennen, en deze formule werkt daarbij heel goed. 

Ontdek hier meer over de vorige editie