Spijbelen, hommelles en leerlingen baas in het Waasland! 

(c) Speelgoedmuseum Mechelen

Spijbelen, hommelles en leerlingen baas in het Waasland! 

Het mag duidelijk zijn dat Erfgoeddag opnieuw helemaal opleeft in het Waasland. Na de geannuleerde editie van 2020 en de coronaproof editie van 2021, valt er in elke Wase gemeente wat te beleven: expo’s over onderwijs vroeger, wandelingen langs interessante plekken en andere toffe activiteiten voor jong en oud. Uit het gevarieerde aanbod selecteerde Erfgoedcel Waasland voor jou enkele blikvangers. Ontdek je mee? 

Altijd al eens willen spijbelen?

Dit is je kans! Dankzij twee spijbelwandelingen ontdek je in Lokeren de geschiedenis van acht middelbare scholen. Ideaal om mooie herinneringen aan je schooltijd op te halen. Wandelaars hebben in het Waasland trouwens keuze te over met o.a. nog kabouter-, dauw-, en Martinuswandelingen. 

Heimwee naar de muzieklessen van vroeger?

Bij Muziekclub 't Ey kan je terecht voor een wel heel bijzondere workshop. Je maakt er kennis met de hommel, een makkelijk snaarinstrument met een rijke geschiedenis in onze contreien. Spijtig genoeg dreigt het in de vergetelheid te raken, terwijl het makkelijk aan te leren is.  

Zelf een expo samenstellen?

Geen beter thema dan ‘Erfgoeddag maakt school’ om leerlingen zelf een erfgoedexpo te laten samenstellen. In museum STEM Sint-Niklaas ontwierpen ze hun eigen schoolplaten n.a.v. de tentoonstelling ‘Kaarten aan de wand’.  

Zin in meer? 

Wil je het volledige aanbod in het Waasland ontdekken? Neem dan een kijkje op UiTinWaas. Als eerste op de hoogte blijven van erfgoednieuwtjes uit de regio? Dan ben je op de Facebook- en Instagrampagina’s van Erfgoedcel Waasland aan het juiste adres. 

 

Foto: (c) Speelgoedmuseum Mechelen