Zeg het met een podcast (over erfgoed en Erfgoeddag)

Podcast over Erfgoeddag

Zeg het met een podcast (over erfgoed en Erfgoeddag)

Met zijn podcast Geschiedenis van België vertelt Tim op een heel boeiende manier over de Belgische geschiedenis. Dat doet hij met een reeks over bijvoorbeeld de Tweede Wereldoorlog, maar evengoed vertelt hij over de geschiedenis aan de hand van striperfgoed of kijkt hij naar de middeleeuwen met een #Metoo-bril. Veel van zijn luisteraars zijn collega-leerkrachten, maar ook mensen met een meer algemene interesse in geschiedenis.

Tims recentste podcast zet erfgoed centraal, en daar zijn we heel blij mee. FARO-collega's Hildegarde van Genechten en Eva Begine kregen de kans om te vertellen over Erfgoeddag 2022, erfgoed, erfgoededucatie en FARO. Als je mensen wil overtuigen van het nut en de meerwaarde van erfgoed en projecten als Erfgoeddag, is een podcast als deze een troef, menen we. We hopen dat ons enthousiasme jou ook kan aansteken!

Tim Gistelinck laat zich ook inspireren door andere gasten. Zo benadert hij onze geschiedenis telkens vanuit een andere invalshoek. In een diverse samenleving als de onze is dat geen overbodige luxe. Welke erfgoedorganisatie kan Tims podcastreeks nog verrijken? U kunt Tim steeds contacteren met een voorstel, want hij is zelf alvast een overtuigd erfgoedliefhebber.

FARO haalde eerder al mooie initiatieven aan waarin de luisteraar zich kan laven aan mooie erfgoedverhalen. Daar vind je zowel internationale podcasts als creaties van eigen bodem. 

Foto: StockSnap via Pixabay